skip to Main Content

De programmeurs zijn leergierig en gaan door totdat iets af is. Ik programmeer zelf ook en het is fijn om dezelfde mentaliteit en houding over bepaalde zaken bij de Macedonische programmeurs terug te zien.

Pieter-autorespond

Het zijn hoogopgeleide, hardwerkende developers. De man / vrouw verdeling is 50-50, deze diversiteit helpt ons als organisatie om beter en leuker te performen. In Nederland is dat veel lastiger te realiseren bij een team developers.

Jans

Het was een nieuwe stap voor ons, nearshoring. Met enige scepsis begonnen we met twee ontwikkelaars in Skopje. Het was in het begin wel even zoeken naar de juiste match maar we waren snel overtuigd. Na wat fine-tunen van onze processen zijn de twee ontwikkelaars een goed geïntegreerd team geworden.

Wat betreft de communicatie, die verloopt soepel via Skype en Slack. Iedere ochtend is er een stand-up via Skype. Dit zorgt voor betrokkenheid en een fijne samenwerking. De ontwikkelaars zijn open in hun communicatie en plezierige collega’s. Inmiddels is het team 6 man groot. We bezoeken elkaar regelmatig. Dit zorgt voor de nodige sociale interactie en daardoor is de samenwerking nog prettiger.

Personal Programmer faciliteert de ontwikkelers in Skopje erg goed. Ze zijn blij met het kantoor en de sfeer op locatie. De dagelijkse leiding ligt bij ons en dat gaat uitstekend. Er zijn dus geen tijdrovende processen of projectmanagers nodig tussen de ontwikkelaars in Skopje en het management bij ons in Rotterdam en dat werkt wel zo prettig. Wij zijn tevreden!

Nearshoring Klant Yvo

Ecomwise is een full service ecommerce bureau uit Utrecht. Wij ontwikkelen Magento webshops en extensies en helpen onze klanten met online marketing. Zes jaar geleden waren wij op zoek naar ervaren PHP ontwikkelaars voor uitbreiding van onze organisatie en het opzetten van een team gespecialiseerd in Magento ontwikkeling. In eerste instantie hebben we in Nederland gekeken maar vanwege de schaarste in ervaren ontwikkelaars zijn we al snel naar andere opties gaan kijken.

Hierbij kwamen we in contact met Personal Programmer en zodoende zijn we gestart met een eerste ontwikkelaar in Macedonië. Personal Programmer verzorgde hiervoor de screening van de mensen en kwam al snel met een aantal goede kandidaten. Zo zijn we een eerste traject gestart en dit beviel al snel zo goed dat we na drie maanden op zoek zijn gegaan naar nog een extra ontwikkelaar. Vanwege dezelfde tijdszone, de vloeiende communicatie in Engels en de inzet van de ontwikkelaars werden onze verwachtingen overtroffen.

In 2011 hebben wij voor het eerst Macedonië bezocht en de ontwikkelaars ontmoet en wat hierbij vooral opviel was de vriendelijkheid van de mensen en de enorme inzet van de mensen. Na dit bezoek waren wij bij Ecomwise zo enthousiast geworden om verder door te groeien in Macedonië dat we besloten hebben om 3 extra ontwikkelaars aan te nemen en een eigen locatie op te richten voor een gespecialiseerd Magento team. Hierbij hebben we veel gehad aan de expertise en samenwerking met Personal Programmer. Inmiddels hebben we 8 programmeurs in Macedonië.

Nearshoring Klant Daniel
Back To Top