Nearshoring referenties

Nearshoring referenties

Lees hier verhalen van bedrijven die je voor gingen en natuurlijk van enkele van onze programmeurs.

AAEAAQAAAAAAAANHAAAAJDNkMzQ1YmFlLWI5MDgtNGQ2Zi05OTk0LTdmNWQwNzlkMmU5OA
Domeinmatch.nl

Nick van der Leeuw - Founder

Wij werken inmiddels sinds 2014 samen met Personal Programmer en dat is tot grote tevredenheid. Wij vinden het prettig dat onze account managers meerdere malen per jaar naar Macedonië vliegen en regelmatig contact hebben met onze programmeurs, zodat wij goed onze bedrijfsfilosofie kunnen overdragen aan de programmeurs. De programmeurs met wie wij samenwerken zijn goed geschoolde programmeurs, die uitstekend programmeerwerk leveren en 7 dagen per week voor ons klaar staan. Regelmatig komen zij naar Nederland toe om een aantal weken bij ons op kantoor te werken. We hebben bijna elke dag contact met de programmeurs via e-mail en Skype, waardoor we snel kunnen schakelen.

Lees meer

31f7826
KYOS Energy Consulting

Cyriel de Jong - Founder

We maken sinds mei 2014 naar volle tevredenheid gebruik van de nearshoring dienst van Personal Programmer. We zijn als bedrijf in een aantal jaren gegroeid van 3 mensen naar de huidige 10+, waarvan ongeveer de helft ontwikkelaars. We hadden al eerder overwogen om van een offshoring of nearshoring dienst gebruik te maken op momenten dat we uitbreiding zochten van ons team. Van onze vroege contacten die we daarvoor legden, viel me meteen de persoonlijke en enthousiaste aanpak op van Personal Programmer. Toen we eerder dit jaar 2 extra ontwikkelaars zochten en dat niet direct via Nederlandse vacatures opgevuld kon worden, hebben we de stap gezet.

Binnen 2 weken had Personal Programmer verschillende goede kandidaten gevonden waaruit we uiteindelijk gekozen hebben na enkele Skype sollicititatiegesprekken. Onze nieuwe programmeurs beschouwen we als deel van ons ontwikkelteam, met de enige uitzondering dat ze niet bij ons op kantoor in Haarlem zitten. De communicatie gaat bijzonder goed en hun bijdrage is boven verwachting. Om toch de band met KYOS te versterken, komen ze eens per 3 maanden een weekje naar ons kantoor in Haarlem. Kortom: we zijn heel tevreden over Personal Programmer en overwegen bij verdere uitbreiding van ons team zeker om nog meer van hun diensten gebruik te maken.

Lees meer

arthur
Go4Target

Arthur Roskott - Founder

Toen wij eind 2009 met Go4Target startten, liepen we meteen al aan tegen het probleem om de juiste mensen binnen te kunnen krijgen. Veel adverteren maar de respons bleef beperkt en na een aantal gesprekken leek het verstandig een andere weg te bewandelen. We hadden in ons vorige leven al enige ervaring met offshoring in landen als India en Roemenië opgedaan. Via Personalprogrammer maakten we afspraken voor ontwikkelcapaciteit in Macedonië wat een grote pool hoogopgeleide, en vooral gemotiveerde, werknemers biedt. En, niet onbelangrijk, de personeelskosten zijn een fractie van die in Nederland. Het merendeel van de kandidaten is onder de dertig en met 2-3 jaar werkervaring, ideaal voor ons doel.

Met Personalprogrammer spraken we af dat we de mensen (3 stuks om te beginnen in ons geval) eerst wilden inhuren voor een periode van 3 maanden via Personalprogrammer waarbij zij de search en de eerste selectie zouden doen. Na het proefdraaien van 3 maanden hebben we de programmeurs in vaste dienst aangenomen. Al met al hadden wij onze ambities niet kunnen waar maken zonder de stap naar Macedonië te zetten.

Lees meer

1d63c93
Webarchitects

Jeroen van der Geest - Founder

Wij werken sinds oktober 2014 samen met Personal Programmer en hebben inmiddels een team van acht man in Skopje zitten. In Amsterdam was het niet altijd even makkelijk programmeurs te vinden en de voordelen van nearshoring waren voor ons al snel erg duidelijk. We begonnen destijds met twee programmeurs en waren al snel zo tevreden dat we er telkens één bij namen. Ons bedrijf in Amsterdam groeit en ons team in Skopje groeit mee.

Regelmatig reizen wij af naar Skopje om persoonlijk met ons team samen te werken. Dit bevalt erg goed gezien het relatief dichtbij ligt. Vertrek je ‘s ochtend met het vliegtuig dan ben je rond de lunch in Skopje op kantoor. Wij hebben daar onze eigen ruimte waar onze mensen in alle rust samen kunnen werken.

Iedere programmeur is gekoppeld aan één van onze Nederlandse programmeurs. We noemen dit het ‘buddy-systeem’ zo heeft iedere programmeur een eigen aanspreekpunt en versterkt dit de betrokkenheid tussen ons team in Skopje en in Amsterdam.

Lees meer

3e07f6a
Ecomwise

Daniël Cronie - Founder

Ecomwise is een full service ecommerce bureau uit Utrecht. Wij ontwikkelen Magento webshops en extensies en helpen onze klanten met online marketing. Zes jaar geleden waren wij op zoek naar ervaren PHP ontwikkelaars voor uitbreiding van onze organisatie en het opzetten van een team gespecialiseerd in Magento ontwikkeling. In eerste instantie hebben we in Nederland gekeken maar vanwege de schaarste in ervaren ontwikkelaars zijn we al snel naar andere opties gaan kijken.

Hierbij kwamen we in contact met Personal Programmer en zodoende zijn we gestart met een eerste ontwikkelaar in Macedonië. Personal Programmer verzorgde hiervoor de screening van de mensen en kwam al snel met een aantal goede kandidaten. Zo zijn we een eerste traject gestart en dit beviel al snel zo goed dat we na drie maanden op zoek zijn gegaan naar nog een extra ontwikkelaar. Vanwege dezelfde tijdszone, de vloeiende communicatie in Engels en de inzet van de ontwikkelaars werden onze verwachtingen overtroffen.

In 2011 hebben wij voor het eerst Macedonië bezocht en de ontwikkelaars ontmoet en wat hierbij vooral opviel was de vriendelijkheid van de mensen en de enorme inzet van de mensen. Na dit bezoek waren wij bij Ecomwise zo enthousiast geworden om verder door te groeien in Macedonië dat we besloten hebben om 3 extra ontwikkelaars aan te nemen en een eigen locatie op te richten voor een gespecialiseerd Magento team. Hierbij hebben we veel gehad aan de expertise en samenwerking met Personal Programmer. Inmiddels hebben we 8 programmeurs in Macedonië.

Lees meer

03f287c
AmigoAmigo

Philip de Koning - Eigenaar

Ik wil jullie graag een compliment geven voor de uitstekende service van PersonalProgrammer. Na veel interviews hebben we via jullie netwerk in Macedonië de juiste fit gevonden om ons IT-team uit te breiden met twee full-time programmeurs. Het feit dat ze vanuit jullie kantoor werken, samen met jullie andere programmeurs, heeft een zeer positieve invloed gehad. We merken dat ze zich daardoor meer verbonden voelen met ons bedrijf en dat zo’n vaste werkplek motiverend werkt. Keep up the good work!

Lees meer