Skip to content
nearshore developer

Onze nearshore developers solliciteren bij jou

Developers in Nederland, waar zijn ze?

Je bent op zoek naar developers in Nederland maar door de grote tekorten, waar we al jaren mee kampen, dient de juiste persoon zich niet aan. Je bedrijf is klaar om te groeien maar je moet je potentiële klanten ‘nee’ verkopen omdat je de bezetting niet voor elkaar krijgt. Klinkt bekend? Je bent zeker niet de enige.

Nearshore developers een oplossing voor mij?

Een oplossing voor het probleem is te zoeken naar developers in het buitenland. Nearshoring genaamd. Echter, je wilt je bedrijf laten groeien en bouwen op de mensen die je aanneemt. Neem je een nearshorebureau bij de hand dan zijn het hun developers en niet de jouwe toch? Dit is niet altijd waar. Ja, veel traditionele nearshorebureaus werken nog met verouderde methoden en proberen alles zoveel mogelijk bij zichzelf te houden. Sinds onze start hebben wij alle deuren compleet open gegooid. Zo bepaal je zelf het salaris met de developer, de vakantiedagen en de werkmethoden. Dit zijn dingen die allemaal worden besproken in het sollicitatieproces. Jij wilt namelijk alles weten van jouw developer om hier later ook op te kunnen bouwen.

Sollicitatieproces nearshore developers

Iedereen bij ons op kantoor in Macedonië werkt vast voor een klant uit Nederland. Het zijn namelijk in onze ogen de nearshore developers van onze klanten. Wanneer een nieuwe klant zich aandiend gaan we samen de juiste developer zoeken. Een developer krijgt jouw vacature te zien en komt bij jou solliciteren. Geheel op de manier die jij zelf in Nederland hanteert. Een kennismakingsgesprek, een technisch gesprek, een psychologische test, een probleem oplossen in jullie systeem of een stuk code schrijven, we hebben het allemaal voorbij zien komen. Hoe anders weet je of je de juiste persoon voor je hebt dan door het te testen op de manier die je gewend bent. Niet meer dan logisch.

Jouw eigen team nearshore developers

Heb je vacatures openstaan stuur ze aan ons door. Wij vullen ze in met developers die bij jou komen solliciteren. Ook al zitten ze op een andere plek het zijn nog steeds jouw developers en developers die bijdragen aan de groei van jouw organisatie. Trouwens, de developers kan je gerust een week of twee naar Nederland halen zodat zij ook hun Nederlandse collega’s zien. Of je reist af naar Macedonië en komt in ons kantoor naast ze werken. Ga je ’s ochtends met het vliegtuig dan lunch je bij ons op kantoor. Zo ver is het niet.

Geïnteresseerd? Laten we eens kennismaken en laat het tekort aan programmeurs in Nederland jouw business niet belemmeren.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top