Ga naar hoofdinhoud
Outsourcing

Outsourcing betekenis, wat is outsourcing?

In dit artikel leg ik je uit wat Outsourcing precies betekent, wat de voordelen en nadelen zijn en hoe je het kunt inzetten.

Personal Programmer helpt Nederlandse organisaties al meer dan 10 jaar met hun outsourcing vraagstukken. Lees gauw verder!

Outsourcing betekenis

Van Outsourcing, of in het Nederlands: uitbesteding, is sprake wanneer een organisatie uitvoering geeft aan haar strategische besluit om de inzet van een deel van de eigen medewerkers, organisatiemiddelen en/of geïnvesteerd vermogen voor de uitvoering van ondersteunende bedrijfsprocessen niet (langer) noodzakelijk of gewenst is om de bedrijfsdoelstelling(en) na te streven. De uitbestedende organisatie zal dan een externe dienstverlener of toeleverancier contracteren om de betreffende taken in het vervolg uit te voeren. Aldus Wikipedia.

Bij Personal Programmer houden we ons bezig met IT outsourcing, in het Nederlands IT uitbesteden, wat betekent dat wij de leverancier zijn wanneer organisaties, in ons geval in Nederland, besluiten hun IT werkzaamheden uit te besteden.

Voordelen Outsourcing

De voornaamste redenen en de grootste voordelen voor bedrijven om hun IT te outsourcen zijn:

– Tekort aan programmeurs in Nederland

IT outsourcing is een oplossing voor het huidige probleem van de schaarste aan programmeurs in de arbeidsmarkt. Het tekort is al jaren een groot probleem en prognoses wijzen uit dat dit alleen maar toeneemt. Outsourcing wordt vaak in verband gebracht met tijdelijk uitbesteden maar tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval en wijzen veel modellen juist op een lange termijn investering in programmeurs over de grens.

 – Flexibele contracten

IT Outsourcing verkleind de risico’s die organisaties ondervinden op het gebied van personeel. Contracten zijn vaak flexibel waardoor programmeerteams gemakkelijk worden uitgebreid of worden verkleind. Dit geeft de organisaties meer flexibiliteit.

 – Opleiden programmeurs

Door middel van Outsourcing kan men sneller aan programmeurs komen met de juiste skillsets zonder ze geheel op te moeten leiden. Waarom mensen helemaal opleiden als je uit een groot aanbod talent kan kiezen in een ander land? Dit scheelt een hoop tijd. Uiteindelijk kan je zelfs deze programmeurs verder opleiden om nog gespecialiseerder te worden, maar het geeft je een voorsprong om niet te hoeven wachten.

– Kosten besparen

Kosten besparen is een goede reden, want gezien de lonen lager zijn in de outsourcelanden liggen de kosten ook lager. Wil je meer lezen over het besparen van kosten dan kan dat hier: kosten besparing. Voor een berekening wat een programmeur jou zou kosten kan dat hier: Tarieven

Dat is Outsourcing

Nu je volledig bent ingelicht op het gebied van Outsourcing is het een goed idee eens na te gaan of het ook voor jou interessant kan zijn. Vergeet daarom niet de volgende pagina’s te bekijken:

IT outsourcing: een compleet overzicht

Nearshoring klantencases (Voorbeelden van organisaties die Outsourcing succesvol hebben ingezet)

Wat we doen (Hoe pakken wij Outsourcing aan)

Nearshore developers (Waar zitten onze programmeurs en wat vinden zij daar zelf van)

Of neem gewoon direct contact met ons op voor een kennismaking!

 

 

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top