Skip to content
php ontwikkelteam

Nearshoring: Top 3 Redenen

Kostenbesparing. Dat is de eerste ingeving bij veel mensen die aan nearshoring / outsourcing denken. Door mensen uit een ander land aan te nemen tegen lage salarissen of het werk uit te besteden. Wij ontkennen zeker niet dat je voordeliger uit bent door nearshoring in te zetten, maar is dit de voornaamste reden?

Redenen voor nearshoring

Dagelijks komen wij in contact met bedrijven die op zoek zijn naar een programmeerteam (of een enkele programmeur) in Macedonië. Wij noteren altijd de redenen waarom iemand nearshoring of outsourcing in wilt zetten. Kostenbesparing is bij ons de nummer 3 reden om te nearshoren. Wat zijn dan wel de voornaamste redenen?

3. Kostenbesparing

Bij ons krijgt men inzicht in de salarissen van de programmeurs. Het zijn immers jouw vaste medewerkers en je wilt graag weten wat zij verdienen. Daarbovenop wordt een vaste fee gevraagd voor alle administratieve en facilitaire zaken. De maandelijkse kosten die je dan kwijt bent per programmeur zijn (volgens onze berekening) 40% goedkoper dan de kosten die je in Nederland kwijt bent.

2. Flexibele contracten

Wanneer het erg goed gaat met je business is snel opschalen belangrijk, maar wanneer het wat minder gaat is downscalen minstens zo belangrijk. Deze flexibiliteit heb je in Nederland helaas niet. Veel bedrijven die wij spreken hebben dit in 2011-2012 ondervonden. Zij moesten flink wat mensen ontslaan en de organisatie weer weder opbouwen. Nu doen ze dat liever anders, met flexibele krachten. Veel bedrijven trekken nu weer aan en veel bedrijven kiezen daarom voor nearshoring.

1. Aanbod aan programmeurs

De reden waarom wij ooit Personal Programmer zijn begonnen. Om te vechten tegen de tekorten van het aantal programmeurs in Nederland. Heb je al een aantal maanden vacature(s) uitstaan en worden deze niet ingevuld? Dan ben je niet de enige. Niets is zo storend als willen maar niet kunnen groeien door stagnatie in het aannemen van nieuw personeel. Ruim genomen hebben wij binnen anderhalve maand iemand voor je aan de slag. Of meerdere als deze wens er is. Kan je gelijk doorpakken. Het aanbod aan programmeurs die de schaarste in Nederland opvult is bij uitstek rede nummer 1 dat veel bedrijven hun krachten elders zoeken.

Dus staat er momenteel een vacature bij je open? Wil je het wat flexibeler aanpakken en minder uitgeven? Dan is nearshoring wellicht wat voor jou. Let us know.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Dit bericht heeft 2 reacties

Back To Top