Skip to content
Nearshoring klant Willemspark op locatie

Twee maanden proef draaien met jouw eigen programmeur

Twee maanden proef draaien met jouw eigen programmeur

Eerder spraken we al over de testcase die wij kandidaten laten maken. Zo toetsen we de vaardigheden van de programmeur op de werkzaamheden van de Nederlandse opdrachtgever. Wanneer een kandidaat gekozen wordt nemen wij deze aan voor een proefperiode.

Dit betreft een proefperiode van twee maanden. Zo krijg je de mogelijkheid om twee maanden lang met deze programmeur te werken. Twee maanden is een juiste periode om de programmeur in te werken, te zien of er een klik is en of de communicatie met iemand op afstand vloeiend genoeg verloopt. Het betekent kortom dat je al aan de slag kunt met je nieuwe medewerker.

Wij plaatsen de programmeur in ons kantoor in Skopje waar hij /zij een plek krijgt tussen andere enthousiaste programmeurs. Wij verzorgen de werkplek en de (basis) hardware. Jij focust je op het werken en communiceren met de programmeur.

Een nieuwe medewerker aannemen via ons betekent feitelijk hetzelfde als een nieuwe medewerker aannemen in Nederland. De persoon dient ingewerkt te worden, opgeleid te worden binnen je bedrijfscultuur en na een periode van twee maanden moet het aanvullen als jouw eigen medewerker. De programmeur kan zich bijvoorbeeld inlezen in de werkmethoden die door jouw gehanteerd worden en kennismaken met eventuele systemen waarmee wordt gewerkt.

Na de twee maanden heb je een duidelijk beeld of deze constructie voor jou gaat werken of niet. Bij tevredenheid van beide partijen (zowel programmeur als Nederlandse opdrachtgever) bieden wij de programmeur een jaarcontract aan. Deze wordt ook getekend door de opdrachtgever om de samenwerking te bevestigen. Verder veranderd er niets, je kan gewoon verder zoals je de afgelopen twee maanden hebt gewerkt, blijft hetzelfde maandelijkse bedrag betalen en zorgt ervoor dat de focus op de werkzaamheden ligt. Wij regelen alle administratieve en facilitaire taken.
Mocht je besluiten dat dit toch niet is waar je naar op zoek was dan beëindigen we de samenwerking. Hier komen geen extra kosten bij kijken.

Een simpele en open constructie wat ons en onze huidige klanten betreft.
Je bent uiteraard niet de eerste die van onze diensten gebruik maakt. Wil je lezen hoe het anderen verging, bekijk dan onze nearshoring referenties.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top