Skip to content

Een programmeerteam in Macedonië?

Programmeerteam in Macedonië

Stel je zou graag een programmeerteam in een lage-loon land willen, maar met wel een beetje grip op de zaak. Je investeert tijd en geld in een dergelijke strategie en iedere euro moet dan goed besteed zijn. Het is niet alleen een avontuur, maar het is ook een wijziging in je manier van werken. Bijvoorbeeld een programmeerteam in Macedonië is een nieuw pad voor jouw bedrijf.

Lange termijn IT uitbesteden

Met Personal Programmer hebben wij de afgelopen paar jaar programmeerteams opgezet voor internetbureaus en softwareontwikkelaars. Door dit eerst in kleine kring aan te bieden zijn we langzaam uitgegroeid tot een ervaren nearshore-organisatie. Zo hebben we een aantal bedrijven geholpen om een lange termijn oplossing te realiseren.

Een project uitbesteden naar een land waar de prijzen een stuk lager liggen is een middel om op korte termijn wat kosten te besparen. Echter vaak met weinig grip op de kwaliteit van het opgeleverde materiaal. Een echte lange termijn oplossing werkt niet op een dergelijke manier en is moeilijk toe te passen binnen de strategie van je organisatie. Een programmeerteam waar jij zelf de controle over hebt en aansturing van voert is daarentegen wel een stap die binnen de strategie van jouw bedrijf kan passen.

Nearshoring contructie

In onze gesprekken van het afgelopen half jaar met (toekomstige) klanten hebben we hier veel over nagedacht. Hoe kunnen wij met onze nearshoring-kennis, onze contacten en de kennis van de Macedonische mentaliteit een lange termijn samenwerking aangaan met een Nederlandse organisatie? Hier hebben wij wat op gevonden. Om een tip van de sluier te geven:

– Jij selecteert de programmeur en test hem / haar (wij zoeken ze op maat en adviseren hierbij)
– Jij bepaalt wat het salaris wordt van deze programmeurs (wij adviseren hier wederom in)
– Jij bepaalt, samen met de programmeurs, wanneer zij hun vakantiedagen opnemen en wanneer er eventueel overgewerkt moet worden

– Wij hebben een kantoor en werkplek
– Wij regelen alle contracten en administratie
– Wij adviseren ten alle tijd over alles wat met Macedonië te maken heeft en waar je tegenaan loopt

Wij vragen voor onze werkzaamheden één vaste fee per maand per programmeur. Simpel en duidelijk.

Een programmeerteam in Macedonië is het waard voor de lange termijn. En tevens een oplossing voor het tekort aan programmeurs in Nederland.

Meer weten? Bel ons gewoon eens!

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top