Skip to content
IT uitbesteden

Skopje op 1 in Tech Cities of the Future 2020/21 voor kostenefficiëntie

De allereerste editie van de ‘Tech Cities of The Future’ is onlangs uitgekomen voor 2020/21 en deze is hier te bekijken.

Wat is de ‘Tech Cities of the Future 2020/21’ ranking?

De ranglijst ‘Tech Cities of the Future 2020/21’ is opgezet door het FDi, de intelligence afdeling van de Financial Times, in samenwerking met TNW, een media-, events en intelligence organisatie, en deze richt zich op het ranken van Europese steden met de meest veelbelovende vooruitzichten voor start-ups, technologie en innovatie.

Londen kwam in deze editie als grote winnaar binnen door de nummer 1 positie te veroveren in 5 van de 6 categorieën. Enkel op één categorie verloren ze het en wel van Skopje.

Methode van informatie vergaren

Om deze lijst te maken verzamelde de fDi gegevens met behulp van de gespecialiseerde online FDI-tools – fDi Benchmark en fDiMarkets en andere bronnen.

Van 76 locaties zijn er gegevens verzameld in vijf categorieën: economisch potentieel, innovatie en aantrekkelijkheid, BDI-prestaties, kosteneffectiviteit en start-up omgeving.

Locaties scoorden tot een maximum van 10 punten voor elk onderdeel, die werden gewogen op basis van het belang voor het besluitvormingsproces van BDI om de rangschikking van de subcategorieën te bepalen. Daarnaast werden enquêtes verzameld onder een zesde categorie, FDI-strategie, waarvoor er 50 inzendingen waren.

Locaties die in de top 20 van deze categorie stonden, kregen bonuspunten, wat bijdroeg aan hun algehele score. Samen vormen de rangschikking van de gegevensschubcategorieën en de rangschikking van de FDI-strategie de algemene rangschikking van fDi en TNW Tech Cities of the Future 2020/21.

Categorieën

Innovation Cities 2020Start-up cities 2020Economic potential cities 2020Performance cities 2020cost effectiveness skopje 2020Overall cities 2020

Skopje als bruisende IT stad

Skopje veroverde de eerste plek op het gebied van kostenefficiëntie. Personal Programmer en haar klanten profiteren al lange tijd van deze efficiëntie maar het is goed om het in een dergelijk onderbouwd onderzoek naar voren te zien komen. Noord-Macedonië is een land wat tot nog toe redelijk onder de radar is gebleven als het aankomt op IT maar de groei in het land is onvermijdelijk. De hoofdstad Skopje huisvest veel start-ups en telt vele getalenteerde en hoogwaardige ontwikkelaars. Een van de belangrijkste drijfveren achter de groei van Skopje als IT stad is het feit dat de regering de belangstelling voor het aanwakkeren van technologische vooruitgang en innovatie vergroot door middel van haar ‘Fonds voor innovatie en technologische ontwikkeling’. Een direct gevolg hiervan is dat Skopje steeds meer in de belangstelling valt van durfkapitalisten en ondernemers, die bereid zijn te investeren in een stad die rijk is aan onderbenut talent.

Meer weten over de mogelijkheden van nearshoring in skopje?

Personal Programmer biedt ondernemende organisaties in Nederland de mogelijkheid om hun organisatie uit te breiden met talent uit Noord-Macedonië en in ons geval in de bruisende hoofdstad Skopje. Onze klanten hebben daar momenteel een verlenging van hun IT afdeling zitten met teams van 1 tot 15 man. Dit is het moment om te investeren in Nearshoring in Skopje. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie, neem dan contact met ons op!

Wil je jezelf eerst informeren op het gebied van Nearshoring in het algemeen, download dan onze nearshoring whitepaper.

Bron: https://www.fdiintelligence.com/article/77846

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top