Skip to content
nearshore developer

Software developer salarissen Nederland 2020

In dit artikel geef ik inzicht in het verschil in salarissen tussen Nederlandse software developers en Noord-Macedonische software developers.

Software developer salaris Nederland in 2020

De website Payscale geeft werkgevers en software developers al jaren antwoord op de vraag welke salarissen marktconform zijn. Hier vind je bijvoorbeeld salarissen van software developers met expertise in diverse technologieën en ervaringsniveau. De technologieën die onze klanten het meest bij ons in Noord-Macedonië zoeken zijn Java ontwikkelaars, .NET, Javascript, PHP, Android en iOS developers. Wat betaal je in Nederland voor dergelijke software developers? Hieronder geven wij een schema weer met jaarsalarissen van deze ontwikkelaars voor de ervaring categorie Beginnend(1-4) en Ervaren (5-9).

Software developer salaris Nederland
Software developer salaris Nederland in 2020

Zo zie je bijvoorbeeld dat het grootste verschil in salaris ligt tussen PHP en Android. Dit zijn redelijke bedragen en in vergelijking met 2017 zijn de salarissen gemiddeld zo’n x% gestegen. Dit is een trend die je overal terugziet. Software developer salarissen stijgen omdat de developers nou eenmaal steeds waardevoller worden. In geen enkele sector is IT meer weg te denken en dit heeft bijgedragen aan de grote vraag naar software developers.

Software developer salarisGrote vraag naar software developers

Gezien de grote vraag naar software developers is er ook een schaarste ontstaan. Het aantal nieuw afgestudeerde software developers is lager dan het aantal vacatures dat er op jaarbasis bij komt. Voor veel bedrijven in de IT is dit een trend waar zij al jaren last van hebben. Vandaar dat steeds meer organisaties buiten de grenzen van hun eigen land zoeken naar die plekken waar het aantal developers hoger is dan het aantal vacatures. Eén van deze landen is Noord-Macedonië waar het aantal software developers enorm gegroeid is de laatste 10 jaar.

Wij als Personal Programmer maken het mogelijk voor Nederlandse bedrijven om in landen als Noord-Macedonië ontwikkelaars aan te nemen. Ons businessmodel geeft onze klanten de kans om zelf de software developer salaris te bepalen.

Software developer salaris Noord-Macedonië in 2020

Wat zijn dan de salarissen in Noord-Macedonië voor de betreffende technologieën en ervaring? Noord-Macedonië barst van de talentvolle ontwikkelaars en onze klanten maken daar al jaren gebruik van. Zij worden niet belemmerd door de tekorten in Nederland. Hieronder geven we een overzicht van de salarissen in Noord-Macedonië voor junioren en ervaren developers.

Software developer salaris Noord-Macedonië
Software developer salaris Noord-Macedonië in 2020

Vergelijking Nederland en Noord-Macedonië.

Outsourcing wordt al lang niet meer ingezet puur voor kostenbesparing, maar  het is nog altijd wel direct duidelijk dat de salarissen in een land als Noord-Macedonië een stuk lager liggen. Hieronder zetten we deze getallen eens tegenover elkaar gekeken naar de ervaren developers.

software developer salaris Nederland Macedonië
Software developer salaris Nederland en Noord-Macedonië in 2020

Kostenoverzicht IT outsourcing inzien?

Ga je met software developers uit een ander land samenwerking via een partij dan zijn de kosten natuurlijk hoger dan alleen het salaris. Echter is dan wel belangrijk om te zien hoeveel hoger en waar gaan die extra kosten dan precies naartoe? Om deze reden hebben wij besloten om een maandelijkse fee in rekening te brengen die los staat van de salarissen van de software developers. Op deze transparante wijze is goed te zien wat je betaald aan salaris en wat aan overige zaken, zoals kantoor, werkplek, hardware, maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden etc. Wil je een volledig overzicht wat de kosten zijn om het geheel uit handen te geven download dan ons kostenoverzicht door op de banner te klikken. Zo kan je een berekening maken hoeveel voordeliger je uit bent door software developers in Noord-Macedonië aan te nemen. Maar nogmaals, kostenbesparing is niet meer dé reden om te outsourcen, het gaat puur om de toegang tot ontwikkelaars die in Nederland schaars zijn.

Software developer salaris

Nu heb je een beter beeld bij wat software developers gemiddeld verdienen met verschillende technologieën en ervaring. Niet alleen in Nederland maar ook bijvoorbeeld in Noord-Macedonië. Ben je klaar om hiervan te profiteren of ben je al langer onsuccesvol op zoek naar ontwikkelaars in Nederland? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top