skip to Main Content
Verloop Van Nearshore Developers In Macedonië

Verloop van nearshore developers in Macedonië

Hoe lang blijven nearshore developers bij je organisatie

Stel je neemt nearshore developers aan, je investeert tijd, kennis en geld in deze persoon met de wens dat hij/zij zo lang mogelijk bij jouw bedrijf blijft werken.

Gezien onze lange termijn constructie in nearshoring investeer je bij ons ook in je developers en regelmatig krijgen wij de volgende vraag gesteld: Wat is nou eigenlijk het verloop van een developer in Macedonië? Oftewel, hoe lang blijft een nearshore developer gemiddeld voor een werkgever werken?

Gemiddeld verloop nearshore developer

Het antwoord op deze vraag hangt uiteraard veel af van de werkgever.

Gemiddeld werkt een Macedonische nearshore developer voor een Macedonische werkgever ongeveer 1,5 jaar voordat hij/zij op zoek gaat naar een andere functie.

Dat klinkt in eerste instantie niet heel positief als je tijd en kennis investeert in een developer. Echter is onze ervaring compleet anders. Hoe kan dit?

Doorgroeimogelijkheden en ontwikkeling

Het antwoord is eigenlijk heel simpel en dat is de manier waarop Nederlandse werkgevers hun werknemers behandelen t.o.v. Macedonische werkgevers.

– Doorontwikkeling bij dezelfde werkgever wordt in Macedonië vaak niet aangemoedigd / gesteund
– Slechte ontwikkeling
– Opslag komt vrijwel niet voor
– Macedonische werkgevers komen niet altijd hun beloftes na (werkuren, overuren, vakantiedagen)
– Sommige werkgevers betalen hun werknemers deels zwart uit of te laat of in het ergste geval niet

Eén van onze klanten liet onlangs een programmeur naar Nederland komen om een PHP conferentie bij te wonen. Dit is ongewoon voor een nearshore developer in Macedonië en dus al gauw een mooie extra.

Gekeken naar de kwaliteit van Macedonische programmeurs t.o.v. Nederlandse (minstens zo goed) is het spannend om te zien hoe zij zich verder ontwikkelen nu ze doorgroeimogelijkheden aangeboden krijgen.

Neem je een developer aan via ons, reken dan maar dat deze voor lange tijd voor je blijft werken.

Back To Top