skip to Main Content
IT Outsourcing, IT Nearshoring, IT Offshoring, Wat Is Nou Het Verschil?

IT outsourcing, IT nearshoring, IT offshoring, wat is nou het verschil?

Wat is outsourcing? Wat is offshoring? Wat is nearshoring?

Wanneer je werkzaamheden wilt uitbesteden kom je al gauw op de zoektermen outsourcing, offshoring en nearshoring terecht. Deze termen worden in de markt lukraak gebruikt en kunnen voor iemand best verwarrend zijn. Veel verschillende werkzaamheden worden uitbesteed maar wij kijken vooral naar IT.

Wat is IT Outsourcing?

IT Outsourcing betekent niets minder dan het uitbesteden van je IT werkzaamheden of IT afdeling naar een andere partij of ander land.

De voornaamste redenen voor bedrijven om te outsourcen:

– het besparen van kosten

– niet meer verantwoordelijk zijn voor het vinden van juist personeel

– flexibiliteit van de onderneming vergroten door een contract te sluiten met de leverancier en niet met iedere medewerker zelf

– niet hoeven opleiden van eigen medewerkers maar de medewerkers met de juiste vaardigheden ‘inkopen’ bij de leverancier

 

Maar wat is dan precies het verschil tussen IT nearshoring en IT offshoring?

Misschien dat de namen het al een beetje verklappen. Bij nearshoring worden de werkzaamheden in hetzelfde land of een dichtbij gelegen land uitbesteed en bij offshoring gaat het om het uitbesteden naar overzeese landen. Offshoring is het meest populair naar India. Vanwege het tijdsverschil en de lange afstand is later nearshoring ontstaan. Nederland maakt daarin vooral gebruik van het talent in Polen, Oekraïne, Roemenië en Macedonië.

 

Wat doet Personal Programmer nu precies?

Personal Programmer is een Nederlandse nearshore partij. Wij bieden Nederlandse bedrijven een mogelijkheid om hun programmeurs in Macedonië aan te nemen. Wij zijn een onafhankelijke partij die niet inhoudelijk aanstuurt maar meer alles regelt en adviseert. De Nederlandse bedrijven krijgen alle controle over de medewerkers en sturen deze zelf aan. Dit is in onze ervaring het meest efficiënt.

Bekijk hier hoe je een programmeur of team kunt aannemen in Macedonië.

Verschil outsourcing en offshoring / Verschil offshoring en outsourcing

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top