Skip to content
nearshore developer

Software developer salarissen Nederland 2021

In dit artikel geef ik meer inzicht in de salarissen van Nederlandse software developers en Noord-Macedonische software developers in het jaar 2021.

Software developer salaris Nederland in 2021

Ieder jaar geven wij een overzicht van de salarissen van software developers in Nederland en in Noord-Macedonië. Via de website Payscale kunnen wij een indicatie krijgen van de gemiddelde salarissen in verschillende technologieën en ervaringsniveau. De technologieën die wij in Noord-Macedonië het meest wegzetten zijn Java ontwikkelaars, .NET, Javascript, PHP, Android en iOS developers. Wat zijn de salarissen van dergelijke software developers in Nederland in het jaar 2021? Hieronder geven wij een schema weer met jaarsalarissen van deze ontwikkelaars voor de ervaring categorie Beginnend(1-4) en Ervaren (5-9).

Developers salaris Nederland 2021
Software developer salaris Nederland in 2021

Developers worden ieder jaar meer waardevol en dit resulteert in een constante gestage groei in salarissen. Iedere sector maakt wel gebruik van IT’ers en de vraag neemt ieder jaar alleen maar toe. Software developers zijn schaars en de tekorten blijven groeien.

Software developer salarisGrote vraag naar software developers

De grote vraag naar software developers zorgt voor de schaarste. Het grote aantal vacatures dat er ieder jaar bijkomt staat niet in verhouding tot het aantal nieuw afgestudeerde software developers. Een goede oplossing voor dit probleem biedt zich in de vorm van Nearshoring; het inschakelen of opzetten van een team aan developers in een nabij gelegen land. Eén van deze landen is Noord-Macedonië waar het aantal software developers de afgelopen jaren enorm gegroeid is.

Personal Programmer biedt Nederlandse bedrijven om in landen als Noord-Macedonië ontwikkelaars aan te nemen. Ons businessmodel geeft onze klanten de kans om zelf de software developer salaris te bepalen.

Software developer salaris Noord-Macedonië in 2021

Salarissen in een land als Noord-Macedonië liggen een stuk lager dan dat we in Nederland gewend zijn. Noord-Macedonië barst van de talentvolle ontwikkelaars en onze klanten maken daar al jaren gebruik van. Met in gedachten de diverse en meest populaire technologieën, en ervaringsniveaus hebben we een overzicht gemaakt van de salarissen van Noord-Macedonische software developers.


Software developer salaris Noord-Macedonië in 2021

Vergelijking Nederland en Noord-Macedonië.

Nearshoring en kostenbesparing gaan nog steeds hand in hand, maar dit is al lange tijd niet meer de eerste reden om mensen over de grens aan te nemen. Zie het als een extratje, dat je minder betaalt voor dezelfde kwaliteit. Hieronder zetten we software developer salarissen 2021 van Nederland en Noord-Macedonische programmeurs eens tegenover elkaar.

Developer salaris vergelijking 2021
Software developer salaris Nederland en Noord-Macedonië in 2021

Kostenoverzicht Nearshoring inzien?

Ga je via een partij met software developers uit een ander land samenwerken, dan zijn de kosten natuurlijk hoger dan alleen het salaris. Echter is dan wel belangrijk om te zien hoeveel hoger en waar gaan deze extra kosten dan precies naartoe? Om deze reden hebben wij besloten om een maandelijkse fee in rekening te brengen die los staat van de salarissen van de software developers. Op deze transparante wijze is goed te zien wat je betaald aan salaris en wat aan overige zaken, zoals kantoor, werkplek, hardware, maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden etc. Wil je een volledig overzicht wat de kosten zijn om het geheel uit handen te geven neem dan contact met ons op. Zo kan je een berekening maken hoeveel voordeliger je uit bent door software developers in Noord-Macedonië aan te nemen. Maar nogmaals, kostenbesparing is niet meer dé reden om te outsourcen, het gaat puur om de toegang tot ontwikkelaars die in Nederland schaars zijn.

Software developer salaris

We hopen je voorzien te hebben van interessante gegevens met betrekking tot software developer salarissen 2021. Niet alleen in Nederland maar ook bijvoorbeeld in Noord-Macedonië. Ben je klaar om hiervan te profiteren of ben je al langer onsuccesvol op zoek naar ontwikkelaars in Nederland? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top