Skip to content
nearshoren naar Macedonië

Waarom outsourcen / nearshoren naar Macedonië?

Waarom nearshoren naar Macedonië?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je programmeurs uit Macedonië zou aannemen. Aan de hand van onze klanten in Nederland hebben we een overzicht gemaakt wat belangrijk  en doorslaggevend is geweest.

 

1. Langdurig openstaande vacatures

De grootste reden waarom Nederlandse bedrijven nearshoren naar Macedonië is vanwege het feit dat het aanbod aan goede programmeurs hier schaars blijft. Vacatures staan lang open terwijl er werk ligt te wachten. Zeker voor bedrijven die een snelle groei doormaken is dit zeer vervelend. Wij zoeken samen aan de hand van de openstaande vacatures in Nederland naar passende kandidaten in Macedonië. Onze constructie zorgt ervoor dat het Nederlandse bedrijf een programmeur aanneemt en alleen profiteert van hetgeen waar ze naar op zoek zijn. Namelijk een lange termijn samenwerking met dezelfde programmeur alsof deze in vaste loondienst is. Wij nemen echter de administratieve zaken uit handen en zorgen dat de Nederlandse organisatie zich puur focust op de werkzaamheden.

 

2. Lage loonkosten

Het is geen geheim dat er in Macedonië veel lagere loonkosten bestaan dan we hier in Nederland gewend zijn. We spreken hier over gemiddeld 1/3 van de kosten die je kwijt bent voor een programmeur in Nederland. Voor ons als Personal Programmer is het belangrijk hier een win-win balans in te vinden. Namelijk een lage prijs voor onze Nederlandse klanten en een relatief hoog salaris voor programmeurs uit Macedonië. We richten ons op lange termijn samenwerkingen tussen onze programmeurs en Nederlandse klanten en daardoor bepalen we samen met de Nederlandse klant wat een programmeur precies gaat verdienen. Lekker transparant dus. Dat is wel zo fijn wanneer je tijd en kennis in deze persoon investeert. Met nearshoren naar Macedonië bespaar je dus flink.

 

3. Flexibele contracten

Neem je een programmeur aan in Nederland, dan zit je er weliswaar aan vast. In Nederland hebben werkgevers niet zoveel rechten als werknemers. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer je een programmeur via Personal Programmer aanneemt is dit in principe voor de langere termijn. Echter in Macedonië hebben werkgevers meer rechten dan werknemers en zit men hier niet voor zeer lange tijd aan vast. Bij ons zijn de contracten op te zeggen met een twee maanden opzegtermijn. In Macedonië kan een medewerker op dezelfde dag nog ontslagen worden, maar dit is uiteraard iets wat wij willen voorkomen en de twee maanden opzeg termijn biedt hier een oplossing voor. Zo beschermen wij de programmeurs in Macedonië en bieden we tegelijk een flexibel contract voor onze Nederlandse klanten. Win-win dus.

 

4. Geen tijdsverschil en relatief dichtbij

In tegenstelling tot veel andere locaties voor outsourcing / nearshoring is er met Macedonië geen tijdsverschil. Jouw programmeur uit Macedonië werkt dus dezelfde uren als je medewerkers in Nederland. Dit zorgt voor korte lijnen en snel resultaat. Log je om 9:00u in op Skype dan doet jouw programmeur hetzelfde en heb je contact tijdens normale werkuren.

Daarnaast ligt Macedonië relatief gezien dichtbij. Het komt vaker voor dat een Nederlandse klant met ons meegaat naar Macedonië om de programmeur in persoon te ontmoeten of dat een programmeur naar Nederland komt voor een kennismaking met het Nederlandse team. Persoonlijk contact, daar gaat het om bij Personal Programmer.

 

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom Nederlandse bedrijven naershoren naar Macedonië. Wil je meer weten over de verschillende punten of eens met ons praten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over het aannemen van een programmeur via ons kan je hier terecht.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top