Skip to content
Outsourcing betekenis

Waarom een nearshore team aannemen?

Ieder jaar starten er tal van IT organisaties in Nederland. Deze organisaties schieten als paddestoelen uit de grond en lanceren als een raket richting hun visies en dromen. In de media lees je het ene na het andere succesverhaal van Nederlandse ondernemers in de IT. Iets om trots op te zijn. Deze enorme rijs in IT organisaties brengt tegelijk een enorme behoefte aan programmeertalent met zich mee en bedrijven vechten daarom op de arbeidsmarkt om de juiste mensen aan zich te binden. Voor sommige organisaties is dit geen probleem, zeker niet wanneer branding een handje helpt, maar veel MKB grijpen vaak mis en zoeken lange tijd naar deze IT talenten. IT ondernemers zijn niet graag mensen die hun groei zien stagneren en vinden altijd wel een manier om problemen op te lossen. De laatste jaren is daarom het aannemen van een nearshore team een serieuze oplossing geworden om als organisatie te blijven groeien.

Wat is een Nearshore team?

Een nearshore team is een groep programmeurs die je aan kan nemen op afstand. Bijvoorbeeld in Noord-Macedonië, een land wat op 2,5 uur vliegen ligt van Nederland, met hardwerkende loyale mensen met vergelijkbare technologische talenten als dat wij in Nederland gewend zijn. Een dergelijk team is een verlengstuk van de ontwikkelaars in Nederland. Je selecteert zelf de juiste mensen, bespreekt hun salaris en bent in direct contact met ze wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Ze bezoeken je op locatie in Nederland om de missie en visie van het bedrijf te proeven en kennis te maken met de andere dromers die werken aan het gezamenlijke doel. Die connectie is belangrijk en die connectie is er ook wanneer je met een nearshore team werkt.

Voordelen

Vroeger, lang geleden, werd nearshoring nog wel gezien als tijdelijke oplossing voor wat mindere tijden. Tegenwoordig echter is nearshoring volwassen geworden en biedt het een mogelijkheid tot lange termijn investeren in personeel. Wanneer je langere tijd werkt met dezelfde vaste groep mensen op afstand leer je op elkaar inspelen. Productiviteit ligt vele malen hoger dan wanneer je op projectbasis mensen inhuurt. Het is daarnaast ook nog een stuk voordeliger dan talenten in Nederland aannemen (als je ze al kan vinden).

Velen gingen je voor

Inmiddels is het allemaal ook niet meer zo spannend om je organisatie te verlengen naar het buitenland door middel van een nearshore team. Vele organisaties gingen je voor en werken al jaren op deze manier. Sterker nog zij willen niet anders meer. Ze hebben net zo’n band met hun nearshore developers in Macedonië als met hun developers in Nederland. Voor meer gedetailleerdere nearshoring cases kan je hier terecht.

Mogelijkheden voor jou

Ben je zelf geïnteresseerd in de mogelijkheden om een nearshore team aan te nemen neem dan contact met ons op. Wij komen graag eens langs voor een kennismaking en meer toe te lichten aan onze manier van werken.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top