Ga naar hoofdinhoud
nearshore developer

Junior programmeurs in Macedonië voor prijs van een stagiair

In dit artikel introduceer ik een mogelijkheid om junior programmeurs in Macedonië aan te nemen via ons Personal Trainee programma. Junior programmeurs die fulltime voor je werken tegen kosten vergelijkbaar met een stagiair. Dit betreft geen tijdelijke oplossing maar een lange termijn investering in toekomstig personeel.

Veel van onze klanten werken al een tijd met junior programmeurs via deze methode en zij plukken daar momenteel de vruchten van.

Vooruit blijven kijken is noodzakelijk in de huidige arbeidsmarkt waar het aanbod aan ICT’ers al jaren dalende is. Lees gauw verder om meer te weten te komen over ons Personal Trainee programma.

Junior programmeurs bieden veel kansen

Bij Personal Programmer hebben we gemerkt dat bedrijven beginnen in te zien wat het tekort aan programmeurs in Nederland met zich meebrengt. Steeds meer organisaties willen Nearshoring inzetten om stabiel te blijven groeien. Men richt zich daarbij met name op de senior programmeurs in Macedonië. Dit komt voornamelijk omdat men ons contacteert wanneer ze met hun handen in het haar zitten omdat ze werk hebben liggen. Senior programmeurs zijn vaak direct productief en daarom de eerste keus. Van alle programmeurs die via ons voor onze klanten werken is 85% dan ook senior of medior.

Echter een grote gunstige doelgroep binnen Nearshoring zijn de junior programmeurs met weinig tot geen werkervaring. Deze doelgroep is net afgestudeerd aan de universiteit, is het meest voordelig met betrekking tot het salaris en staan te popelen om werkervaring op te doen en een carrière te maken bij een Nederlandse organisatie. Deze grote groep getalenteerde, universitair afgestudeerde junior programmeurs zijn, gezien hun loyaliteit aan de werkgever en hun leergierigheid, ideaal om in te zetten voor de uitbreiding en investering in het personeel van jouw IT organisatie.

Nieuwe dienst

Om het voor Nederlandse bedrijven nog interessanter te maken om junior programmeurs aan te nemen en een oplossing te bieden op het tekort aan ICT’ers in Nederland, biedt Personal Programmer sinds januari 2016 een nieuwe dienst aan genaamd Personal Trainee. Hiermee bieden wij onze klanten aan om meerdere trainees aan te nemen voor een periode van 6 maanden tegen kostprijs. In deze periode worden de junior programmeurs klaargestoomd en ingewerkt op het platform / software van de klant. Zie deze periode als een soort stage waarbij junioren fulltime voor jouw organisatie werken. Wij doen een voorselectie van de kandidaten en jij neemt uiteindelijk de beslissing. Na afloop van de periode bepaal je zelf met welke programmeurs je uiteindelijk verder wilt en kan je ze een baan aanbieden. Inmiddels heeft 30% van onze klanten wel één of meer junior programmeurs in dienst.

Wacht niet langer

Het tekort aan programmeurs wordt ieder jaar groter, wacht niet langer en investeer nu vast in jouw toekomstig personeel. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wil je meer inlezen over Nearshoring klik dan hier. Wil je weten wat een programmeur in Macedonië je zal kosten maak dan hier een berekening.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top