Ga naar hoofdinhoud
IT Outsourcing

3 ontwikkelingen die IT Outsourcing veranderd

IT Outsourcing veranderd

Traditionele outsourcing is niet meer. Alles draait tegenwoordig om het ecosysteem van de aanbieder die toegang tot de nieuwste technologieën kan bieden. Communiceren zal in de nabije toekomst door middel van AR en VR gaan en IT Outsourcing wordt meer lange termijn dan korte termijn.

Jarenlang waren de belangrijkste drijfveren van IT-outsourcing om kosten te besparen en gemakkelijk te kunnen schalen. Dit zijn korte termijn strategieën die vandaag de dag hun populariteit hebben verloren. Tegenwoordig kijken we naar de lange termijn. Bedrijven hebben niet alleen meer keuzes dan ooit als het gaat om outsourcing aanbieders en outsourcing modellen, maar ook de toegang tot veel verschillende technologieën zijn de nieuwe drijfveren van de beslissing om in het buitenland naar mensen te zoeken.

Outsourcing aangedreven door diversiteit in technologiëen

We kennen het al langer, veel aanbieders van IT diensten maken gebruik van een ecosysteem waarin zij samenwerkingen hebben met verschillende partners om zo een volledige IT dienst aan te kunnen bieden. Bedrijven die hun IT outsourcen zijn geïnteresseerd in dergelijke modellen en dit geeft ze de mogelijkheid te experimenteren met nieuwe technologieën. IT Outsourcing maakt het mogelijk voor deze bedrijven om gebruik te maken van de nieuwste technologieën gezien ze vaak diverse specialisten in huis hebben die in eigen land moeilijk te vinden zijn.

Outsourcing modellen

Waar men vroeger nog alleen met een uurtarief werkte wanneer het ging om IT outsourcing is dit outsourcing model tegenwoordig niet meer zo populair. Bij een tekort aan werkcapaciteit worden mensen in het buitenland niet meer per uur ingehuurd maar bouwen bedrijven hun IT afdeling uit. De programmeurs aan de kant van de outsource aanbieder zijn dan een verlengde van het bedrijf dat zijn werkzaamheden uitbesteed en werken dedicated voor deze organisaties. Op deze wijze kan je bouwen op de programmeurs bij de outsource aanbieder. Zie het als IT detachering op afstand.

AR en VR inzetten in communicatie met jouw nearshoring team

Werken met elkaar op afstand kan belemmeringen met zich mee brengen. Wanneer projecten en taken niet goed gedocumenteerd zijn en de communicatie tussen bedrijf en programmeur onvoldoende is kan dit zorgen voor mindere resultaten. Dit zijn punten waar altijd goed aandacht aan besteed dient te worden. Met de opkomst van augmented reality en virtual reality kan dit een stuk makkelijker worden. Deze technologieën dringen langzaam door tot de consumentenmarkt en wanneer dit gebeurd zal de betreffende hardware en bijbehorende software rap groeien. Door middel van Skype, of Google Hangouts zal men dan in de zelfde ruimte kunnen werken met hun medewerkers op afstand. Alleen zal ieder nog zijn eigen koffie moeten halen.

IT Outsourcing veranderd en de outsource aanbieders die mee veranderen zijn de spelers van de toekomst. Bedrijven komen vaak uit noodzaak terecht bij outsourcing vanwege het tekort aan programmeurs en komen dan pas in aanraking met de kansen die IT outsourcing kan bieden.

Zelf benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Wij komen graag eens langs voor een gesprek.

Kevin is de persoonlijke nearshoring consultant en mede eigenaar van Personal Programmer, met meer dan 10 jaar ervaring in Nearshoring. Wat werkt wel en wat niet? Waar moet je op letten? Hij schrijft erover in het Nearshoring-blog.

Back To Top