skip to Main Content
Junior Programmeur (s) In Opleiding – Voordelig En Productief

Junior programmeur (s) in opleiding – voordelig en productief

Junior programmeurs in opleiding

Skopje kent 9 universiteiten waar jaarlijks een hoop junior programmeurs aan afstuderen. Klaar om als ongeleide projectielen het werkveld in te gaan. Bij Personal Programmer hebben we vaker met een junior programmeur gewerkt en er zijn een aantal punten die hierin onze aandacht trokken:

– Ze zijn nog niet klaar voor de werkomgeving
– Programmeren het liefst op hun eigen manier
– Ze zijn her en der nogal eens slordig in de opmaak van hun code
– Ze hebben een langere inwerktijd nodig

Jawel in Macedonië gaat dat precies hetzelfde als in alle andere landen. En dat is helemaal niet erg. Junior programmeurs kunnen namelijk krachtig en voordelig ingezet worden. Wanneer dit vanaf het begin juist gebeurd kan je hier later erg veel profijt van hebben.

Aansturing en begeleiding junior programmeur

Belangrijk is dat junior programmeurs de juiste aansturing en begeleiding krijgen. Wij bij Personal Programmer hebben vaker geëxperimenteerd met het aannemen van een senior programmeur om deze opdracht te vervullen.
Stel je wilt samen met ons een ontwikkelteam van drie programmeurs in Macedonië opzetten dan kan het heel interessant zijn om één senior programmeur en twee (of meer) junior programmeurs in dienst te nemen.
Eén senior programmeur die de leiding heeft over een ontwikkelteam van junioren. Voor een Nederlandse opdrachtgever is dit gunstig. De kosten zijn laag en het inwerken van een junior programmeur gebeurd door de senior. Deze waarborgt tevens de kwaliteit van het opgeleverde werk. Je ontwikkelteam zal mogelijk wat langzamer op gang komen maar op de lange termijn profiteer je hier het meest van.

Opleiden met workshops

Bij Personal Programmer hebben we contacten op universiteiten in Skopje, Macedonië. Junior programmeurs zijn daar veel te vinden en ieder jaar studeren er weer een hoop af. Voor ons een perfect moment om deze enthousiaste mensen aan te spreken. Wij bieden aan onze Nederlandse contacten de mogelijkheid om samen workshops te geven voor afgestudeerden in Macedonië om een goed beeld te krijgen van de vaardigheden van de programmeurs en uiteindelijk de best presterende aan te nemen. Zie het als onderdeel van het selectieproces. Dit kan erg interessant zijn als je bijvoorbeeld junior PHP programmeurs wilt opleiden in Zend, Magento, TYPO3, Drupal of andere PHP Frameworks.

Geduld

Kortom geduld is erg belangrijk bij een dergelijke constructie. Verwacht niet dat jouw team van junioren direct het gewenste werk oplevert. Werk ze in samen met de senior, stuur ze aan en uiteindelijk zal het zijn vruchten afwerpen en heb je op de lange termijn een productief en voordelig programmeerteam.

Wil je meer weten over hoe we een ontwikkelteam voor je op kunnen zetten? Bekijk dan onze pagina over nearshore ontwikkelteams of neem contact met ons op dan komen we eens langs om het één en ander uit te leggen.

Back To Top